Плани НКРЕКП ввести нові цінові обмеження на ринку електричної енергії призведуть до збитків державної компанії «Енергоатом».

Про це заявив перший заступник голови комітету Верховної ради з питань енергетики та комунальних послуг Олексій Кучеренко.

«Вже завтра на своєму засіданні хоче збільшити маржу трейдерам. Водночас зарегульований з усіх боків Енергоатом буде зазнавати збитків. Не треба забувати що саме ця компанія, не тільки виробляє 50% електроенергії в країні, платить податки, дає роботу десяткам тисяч українців, а й забезпечує населення можливістю купувати струм за пільговими тарифами», - зазначив Кучеренко.
За його словами, НКРЕКП 11 грудня планує знизити верхню межу ціни продажу електроенергії на 20%.

«Від такого рішення виграють тільки трейдери, які вже наловчилися заробляти сотні мільйонів гривень просто з повітря. Зменшення нічних прайс-кепів, разом з намаганням регулятора зменшити граничну межу продажу електроенергії «Гарантованим покупцем» на РДН, буде ще більше обезкровлювати фінансово «Енергоатом», який нагадаю отримав понад 6 млрд збитків за три квартали», - додав нардеп.

Як повідомлялося, 11 грудня відбудеться засідання НКРЕКП, на якому планується зниження нічного прайс-кепу в торговельній зоні ОЕС України із 1228 до 950 грн/МВт і обмеження ціни продажу електроенергії з ВДЕ «Гарантованим покупцем» на ринку «на добу наперед» діапазоном 10-1536 грн/МВт-год, тоді як на сьогодні цей діапазон становить 10-2048 грн/МВт-год.

За інформацією видання «РБК-Україна» проти цієї ініціативи виступив НАЕК «Енергоатом». За інформацією компанії, таке рішення призведе до колосальних збитків і поставить під загрозу виконання затвердженої президентом Володимиром Зеленським програми розвитку ядерної енергетики.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook, страницу «Хвилі» в Instagram.